Учитель року 2017

Номінація "ПОЧАТКОВА ОСВІТА"

Відкриття третього (заключного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017» у номінації «Початкова освіта»

21 квітня 2017 року у залі засідань Вченої ради  Тернопільського національного економічного університету відбулося урочисте дійство, присвячене відкриттю третього (заключного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017» у номінації «Початкова освіта».

На завершальні змагання прибули 25 представників з різних регіонів нашої України. І серед них немає людей випадкових. Для кожного школа – це життя, а вчительський талант – це, насамперед, покликання і невтомна праця.

 До учасників свята звернувся проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Василь Ярославович Брич, який висловив найщиріші побажання учасникам і побажав перемоги у наступних етапах конкурсної програми.                 

Начальник управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Хома Ольга Зіновіївна зачитала вітання від Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич,  у якому наголошувалося, що конкурс «Учитель року» - не тільки фахове випробування для кращих педагогів України, але й  частина нової освітньої політики, яка визначає провідну роль педагогів у суспільстві.

Це освітянське змагання відкриває нові імена, нові педагогічні ідеї, стає платформою для розвитку нової української школи, оновлення сутності освітнього процесу, пошуку таких видів навчальної діяльності, які б дозволили перейти від нагромадження знань до розвитку вмінь, від покарань за помилки – до творчого пошуку, від виснажливого заучування – до радісних відкриттів.

Ольга Зіновіївна побажала фаховому журі  плідної та злагодженої праці, а учасникам – творчої наснаги, професійних здобутків і перемоги в конкурсі.

Також з вітальним словом до педагогів звернувся директор Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Петровський Олександр Миколайович. Він відзначив, що ТОКІППО завжди підтримує ініціативи, спрямовані на підвищення фахової майстерності вчителів та заохочує їх до творчості. І висловив сподівання, що усі конкурсанти зможуть не лише обмінятись цікавим досвідом, а підвищити свою фахову майстерність.

Присутнім представили членів фахового журі конкурсу. Привітала всіх учасників заходу голова журі Цимбалару Анжеліка Дмитрівна, головний науковий співробітник відділу інновацій та стратегій розвитку освіти Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук. «Щорічно ми переконуємося, що конкурс «Учитель року» відкриває нові можливості, великі перспективи. А підготовка до нього спонукає учасників підвищити свій методичний і фаховий рівень. Участь у конкурсі стає можливістю, шансом заявити про себе як про фахово компетентну, творчу особистість. Хоча головним стимулом для професійного самовдосконалення були і залишаються учні – допитливі, наполегливі, розумні» - відзначила голова журі.

А далі лунали вітальні слова, пісні, побажання учасникам – найкращим, творчим, креативним учителям початкових класів від  творчих студентів Тернопільського національного економічного університету: Тетяни Шарган, Владислава Вальківа, Оксани Корзун, Павла Тютюнника.

Фото можна переглянути тут